Tails&Tools Training

Online Tails&ToolsTraining

Je kunt als ouders soms wel janken…

Het liefst zou je het van je zoon of dochter overnemen. Jij kunt het sneller, vollediger en het levert heel wat op: een werkstuk dat af is voor je kind en een hoop minder frustratie voor jou.

Want aan de intelligentie mankeert niks. Waarom lukt het leren dan niet meer?

Laat me dit zeggen:

Ze wíllen wel, maar ze weten gewoon niet hóe. En jij vervalt wellicht op den duur in mopperen, dreigen misschien zelfs wel. Niets menselijks is ons vreemd, hoor. Maar erg stimulerend voor hem of haar die moedeloos de boeken pakt, is het ook niet. En goed voor jullie relatie en de sfeer al helemaal niet.

Er moet iets veranderen. Bijna alle leerlingen op het voortgezet onderwijs gebruiken ‘lezen’, ‘arceren’ en ‘samenvatten’ als leerstrategie, maar eigenlijk zijn ze alle drie niet effectief. Er wordt dus mogelijk veel tijd gestoken met een leeropbrengst van 10-20%.

Actieve leerstrategieën gaan het verschil maken. En als ze die beheersen, gaat het nog steeds niet vanzelf, maar de tijd die ze dan stoppen in het voorbereiden voor een toets, levert wél betere resultaten op.

En dat levert zoveel meer op:

Dat je kunt leren is echt niet vanzelfsprekend. Zelfs niet als je op het VWO zit. Wist je dat er op de basisschool op het niveau tussen VMBO-TL en HAVO les gegeven wordt? Dat betekent dus dat als je op de HAVO of op het VWO zit er een behoorlijk gat zit tussen het niveau van de lesstof die je op de basisschool hebt gehad en de lesstof die je nu op het Voortgezet Onderwijs krijgt.

Als je op het VMBO zit, heb je waarschijnlijk vaak bij de leerkracht gezeten voor wat meer uitleg, maar je hebt waarschijnlijk nooit geleerd hoe je moet leren voor een toets.

Gemiste kans, vind ik.

Al jaren geef ik de training ‘Leer Leren’, op scholen en in mijn praktijk. Maar nu heb ik een nieuwe training ontwikkeld:
een Online Tails&ToolsTraining Leer leren!

Online, is dat wel zo fijn?

Voor veel leerlingen wel. In je eigen tijd en op je eigen tempo achtergrondinformatie krijgen over leren, oefenen met het maken van planningen, experimenteren met leerstrategieën werkt vaak heel goed. Daarbij kunnen veel meer leerlingen in ons land gebruik maken van deze training nu hij online gegeven wordt.

En past online je niet, dan kom je toch gewoon naar mijn praktijk in Boskoop!

Hoe ziet de training eruit?

5 modules, 20 lessen

Thema’s als ‘Hoe werkt leren eigenlijk’, ‘mindset’, ‘faalangst’, ‘concentratie’, ‘motivatie’ en ‘zelfbeeld’ komen aan de orde. Maar er wordt ook veel aandacht geschonken aan Plannen en Organiseren. We gaan op zoek naar leerstrategieën die werken en zetten deze in in plaats van de strategie die je tot nu toe gebruikt hebt (en die niet oplevert wat je zou willen).

Tot slot biedt deze online training ook handvatten voor grote opdrachten als het houden van een presentatie en het maken van een werkstuk.

Klinkt dit als muziek in je oren?

Deze unieke online training is er speciaal voor jou. Jíj voelt dat je nu niet het beste uit jezelf haalt en daarom zet je deze stap. Jij neemt het heft in eigen hand. Hartstikke goed! Laat me weten: Doe je mee? Voor 299 euro inclusief btw krijg je een half jaar onbeperkt toegang tot de lessen en de downloads.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Nieuwsbrief