Alle Ballen Hoog

Opeens was daar het idee: een heus event organiseren voor moeders. Want in mijn praktijk zie ik heel veel moeders die ware jongleurs zijn geworden: ze zijn moeder, partner, dochter, collega, vriendin, mantelzorger en wat al niet meer. En het lukt deze moeders om al die rollen, al die ballen, steeds maar weer hoog te houden. Dat lukt, omdat ze zichzelf helemaal wegcijferen en al hun aandacht en energie schenken aan anderen.

En daarom is er nu dit event, speciaal voor díe moeders. Moeders zoals ik er zelf ook één ben geweest en vaak nog ben. Moeders die vaak niet om extra ondersteuning vragen, zichzelf wegcijferen, geven en niet nemen.

Ik was ook zo’n moeder. Mijn oudste dochter heeft een heel moeilijk, niet passend leven gehad. Gehad, want voor haar was het leven niet te leven en zij is op haar 18e overleden. Alle jaren vóór haar ‘wolkenreis’ heb ik alle ballen hoog weten te houden in alle rollen die ik vervulde: voor mijn dochter, maar ook voor mijn andere kinderen, mijn man, mijn baas, mijn vrienden etc.

Herkenning vond ik nergens, erkennen dat het ongelofelijk zwaar was liet ik niet toe. Na Emma’s ‘wolkenreis’ stortte ik voor een korte periode in, om vervolgens weer op te staan en door te gaan. Het werk moest weer herpakt worden, het gezin moest draaien, de honden moesten uit. Mijn zoon en dochter kregen beiden te maken met uitgestelde rouw en alle gevolgen van dien.

Dus ik weet hoe het is.

Dit event is georganiseerd om te erkennen dat het moederschap soms onmogelijk zwaar drukt, hoe mooi het ook is. Maar ook om herkenning te vinden bij elkaar.

Hoe ziet de dag eruit:

Op zaterdag 21 september 2024 worden jullie ontvangen op Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

De dag wordt geopend door twee sprekers; professionals en ervaringsdeskundigen. Zij spreken over Levend Verlies en ‘Moedermanagement’.

Na een heerlijke lunch zijn er drie workshops: een creatieve workshop Handletteren, een fotografie-met-smartphone-workshop en een workshop rondom rust en herstel.

Een dag speciaal voor jou als moeder, met voeding voor het brein en voor het hart. Gewoon, omdat ik vind dat het je toe mag komen.

Voor 95 euro inclusief btw kun je erbij zijn! Gun jezelf deze dag en zet jezelf op 1! Je kunt niet altijd alleen maar géven.

Meld je aan en ik zet één van de 100 stoelen speciaal voor jou klaar!

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Nieuwsbrief