Netwerk

Ik Leer Leren

Voor ieder kind die te maken krijgt met leren, is het een noodzaak om te leren hoe te leren.
De Ik Leer Leren-training is uitermate geschikt om kinderen voor te bereiden op leertaken vanaf groep 8 en de brugklas.
Met name ook kinderen en jongeren in het 2e leerjaar en het examenjaar die vastlopen omdat ze de basisschool op hun sloffen doorliepen, hebben erg veel aan de training. In december 2018 heb ik me laten opleiden tot Ik Leer Leren-trainer en verzorg ik deze trainingen, zowel in individuele trajecten als in groepsverband. In 5 sessies van 90 minuten worden de volgende onderwerpen behandeld: 

  • Les 1: Je ontdekt je kwaliteiten, leervoorkeuren en je eigen manier van leren
  • Les 2: Je leert omgaan met faalangst en hoe je motivatie kunt hebben en houden
  • Les 3: Je ontdekt hoe je slim kunt plannen, met tijd om kunt gaan en je werk
    makkelijk kunt organiseren
  • Les 4: Je ontdekt hoe jij je het beste kunt concentreren
  • Les 5: Je leert je hersenen optimaal gebruiken voor het onthouden van lesstof

Deze training kan desgewenst aangevuld worden met de module ‘Motivatieproblemen’ of  de module ‘Toets- en examenvoorbereiding’. Deze twee modules zijn ook los af te nemen.

BrainBlocks

Brain Blocks is een manier van reflecteren gericht op het vergroten van het zelfinzicht. Hierdoor ontstaat er ruimte om denk- en
gedragspatronen te veranderen. Bij Brain Blocks sta jij als cliënt centraal. Dit wil zeggen dat ik Brain Blocks passend maakt voor jou! Bij Brain Blocks gaat het erom dat jij meer bewust wordt van wie jij zelf bent. Daarna wordt er gekeken hoe de interactie tussen jou en anderen verloopt. Het maken van jouw eigen beelden met Brain Blocks staat daarbij centraal. Jij weet immers als geen ander wat jij voelt, ervaart en denkt. Ik help jou bij het zetten van de volgende stapjes die je helpen je beter te voelen over jezelf en om gemakkelijker met anderen om te kunnen gaan.

Brain Blocks is geen trucje maar een leer- en ontwikkelproces. Verandering is er dus ook niet ineens. Dat duurt soms best een tijdje. Brain Blocks is enkel een middel om tot anders kijken, denken, voelen en handelen te komen.

SKUR

SKUR helpt pubers te leren plannen als een pro. Een planning is net een schatkaart, SKUR helpt om deze schatkaart zo efficiënt, leuk, ontspannen en avontuurlijk mogelijk te maken. Met een goede planning geeft de weg naar het  ‘vinden’ van een schat ( een doel of resultaat) net zoveel voldoening als de vondst; optimaal leren, presteren en een leven vol gezelligheid, gezinsuitjes en ontspanning.

Een planning is van groot belang, binnen alle aspecten van ons leven, zowel op werk, school als onze vrije tijd. Zeker voor pubers, die nét de middelbare school binnenstappen en daarmee een heleboel (huiswerk) op hun bordje krijgen, is plannen een absolute must. Plannen is een vaardigheid waarvan  pubers – nu en de toekomst – de vruchten zullen plukken, tenminste: als ze leren hoe het moet.

Steunpunt Autisme Noordelijk Zuid-Holland
Passend onderwijs biedt voor alle leerlingen een zo passend mogelijke onderwijsplek . Een onderwijsplek waarin leerlingen zicht optimaal kunnen ontwikkelen vanuit hun mogelijkheden en beperkingen. Het Steunpunt Autisme biedt hierbij ondersteuning om de ondersteuningsbehoeften in beeld te krijgen, te faciliteren en eventueel uit te voeren zodat de leerling zich kan ontwikkelen.