Reviews

5 juni 2020

I would like to thank Cecile and school for providing this support to my son.  She is really trust person for him and there’s good contact between them. Even I say in principle same things to him- he takes information from Cecile much moor serious- especially about living with ADD. I would prefer to extend yhe sessions with Cecile to next year – if there’s an option to do so of course.

5 juni 2020

Volgens ons en met name volgens onze zoon heeft heeft hij veel gehad aan de wekelijkse les van Cecile. De nadruk lag op het plannen en aanleren van bepaalde leerstrategieën. Tevens kon hij dingen bespreken waar hij op dat moment tegenaan liep. Mede hierdoor is de overgang naar de middelbare school vlekkeloos verlopen.

4 juni 2020

Wij als ouders vinden het fijn dat onze zoon zo enthousiast reageerde op de begeleiding door Cecile. Hij staat er ook echt open voor. Het is niet zo’n prater over dit soort dingen, maar ik heb het idee dat Cecile hem een goed gevoel geeft en dat hij hierdoor meer gelooft in zichzelf. Dit was ook terug te zien in de cijfers.

6 februari 2020

In één woord te omschrijven; “Top coach” dit betekent Cecile voor ons, voor onze zoon Thomas en voor Thomas zijn begeleidingshond Lana.  Met de komst van Cecile is het mogelijk om Lana op te leiden tot autismebegleidingshond, waardoor Thomas met behulp van Lana weer geniet van het leven. Geweldig om te zien hoe Cecile omgaat met Thomas en Lana. Met geduld, passie en begrip zien wij haar werken en Thomas groeien. Cecile heeft niet alleen oog voor Thomas en Lana, maar heeft altijd even een luisterend oor en bemoedigend woord  voor ons als ouders en ook zijn zussen, Manon en Lynn krijgen een moment van aandacht.

Cecile, wij zijn erg blij met je!

30 januari 2020

Cecile is en een vriendin, vertrouwenspersoon en lerares voor mijn autistische zoon, Romano en onze autisme begeleidershond, Yuki. Maar ook voor de mama’s een steun en toeverlaat. Ze voelt mijn zoon zo goed aan. Of hij een goede of slechte bui heeft en speelt daar zo goed op in. Ik zou haar aan iedereen aanraden,voor kinderen met een speciaal tintje.

21 juni

“In de zomer van 2018 bleek onze dochter emotioneel flink overbelast met lichamelijke uitvalklachten en is onder behandeling geweest van psychologen. Zij werd “niet happy” van de gesprekken met die psychologen en zag er ook niet zoveel heil in. Wel wilde zij graag door een coach begeleid worden. Cecile en Jade kwamen toen op ons pad. Cecile heeft tezamen met Jade onze dochter tools aangeboden, waaronder een rots-water training, om haar steviger in haar schoenen te krijgen. Daar plukt zij nog steeds de vruchten van. Wij ervaren dat zij emotioneel sterker en stabieler is geworden en dat zij weer “haar mannetje kan staan”. Daar zijn wij erg blij mee. Ook wij ouders weten nu beter hoe wij haar het beste kunnen begeleiden. Mocht zij weer een terugval krijgen, dan weten wij Cecile en Jade uiteraard weer te vinden.  Een review van zeer tevreden ouders!”

20 juni

“Meedenkend, vertrouwen, begrip, respectvol, dit is wat wij ervaren met Cecile van Tails & Tools. Cecile is nu meer dan een jaar zorgverlener van onze dochter met ass.  En we hebben het niet beter kunnen treffen. We hebben al vele hulpverleners gehad, maar mijn dochter heeft niet snel een klik met iemand, maar met Cecile was dat gelijk goed. Niet alleen kijken naar wat goed is voor onze dochter, maar ook kijkend naar de rest van het gezin waar ze ons in kan ontlasten, en dan voel je je als gezin ook geholpen.

We hebben ook een hond voor onze dochter in opleiding van Cecile, en dat gaat ook heel erg goed. Onze dochter gaat nu weer graag naar buiten en kijkt er elke week weer naar uit op op pad te gaan met Cecile.

Wij zijn erg blij met Tails & Tools en zien dan ook echt vooruitgang bij onze dochter.”

17 juni 2019

Onze zoon van 17 heeft autisme in combinatie met (hoog)begaafdheid, een lastige combinatie. Na een goed doorlopen lagere schoolperiode was de overgang naar de middelbare school een te grote overgang voor onze zoon. Hij raakte op steeds verder overprikkeld en depressief tot hij uiteindelijk thuis kwam te zitten. We hebben de afgelopen jaren vele hulpverleners langs zien komen met wisselend effect. Sinds januari hebben we een hond, enerzijds omdat onze dochter dat graag wilde anderzijds omdat we hoopten op een positief effect op onze zoon. Samen met de komst van de hond is ook de begeleiding door Cecile begonnen. Deze keuze heeft voor onze zoon zeer positief gewerkt.  Hij komt nu veel vaker buiten en is veel met de hond bezig. We merkten al bij de eerste sessie dat de begeleiding door Cecile erg verfrissend werkte. Er was gelijk een match met Cecile en onze hond werkte als katalysator waardoor ze snel “dichtbij” hem kon komen in gesprekken. We zien elke week meer vooruitgang bij onze zoon, de hond en hun onderlinge band. We hebben eindelijk een goed werkende combinatie van zorg waar Cecile een belangrijke rol in heeft. De begeleiding door Cecile ervaren wij als heel prettig mede door het positieve contact dat we met haar hebben.

4 juni 2019

Bij Tails&Tools ben je op de juiste plek voor de begeleiding van u autistische kind en de opleiding van de pup of hond tot autisme hulphond. Cecile is een vriendelijke en rustige trainster met veel geduld voor de hond en het kind. De kinderen voelen zich op hun gemak bij haar, wat meewerkt om de doelen die ze opgesteld heeft te bereiken. Cecile neemt voor zowel het kind als de ouders de tijd,  waardoor je met al je vragen altijd bij haar terecht kan. Ze denkt met je mee en staat je met raad en daad bij.”

1 juni 2019

Cecile van Tails en Tools heeft met haar betrokkenheid, haar kennis over kinderen en honden niet alleen onze zoon Jent maar ook ons enorm geholpen in het voorbereiden op de komst van onze Barbet pup Skippy. Ze heeft Jent geholpen om zich zekerder te voelen en ze heeft hem samen met Jade geleerd hoe je omgaat met een hond. Jade was daarbij de belangrijkste schakel, wat vond hij het fijn als ze er was en met haar te spelen en te oefenen.

Dank je wel Cecile en Jade!”

 

“Cecile en Jade hebben onze dochter goed geholpen met het maken van een keuze om na een jaar middelbare school te moeten switchen omdat zij niet op haar plek zat.
Door sturing heeft zij op eigen kracht een keus gemaakt om toch de overstap naar een nieuwe school te gaan maken.
Weer opnieuw beginnen, alleen naar een nieuwe school, nieuwe stad en opnieuw vrienden maken.
Leren aangeven wat goed bij haar past, herkennen waar nog groei mogelijk is zijn gesprekspunten geweest tussen Cecile en haar.
Wat was het fijn om met iemand zoals Cecile, warm en betrokken, te kunnen praten en ook in samenhang met eigen inzichten een spiegel voor te krijgen.
Nieuwe dingen die “eng” zijn werden gezien en positief omgebogen naar nieuwe kansen en mogelijkheden door onze dochter.
En Cecile? Die mag ze altijd mailen of contacten als ze ergens mee zit of wat wil vragen.
Cecile 100x dank”

“From the first session Cecile managed to build up trust with Katie, making the interaction rules clear while keeping it fun. Katie learnt a lot, and really applied the advice received –  and tellingly wants to learn more from Cecile, and Jade 🙂
Highly recommended!”

27 januari 2019

“Onze zoon (8 jr) zat niet lekker in zijn vel, ontwikkelde niet en had weinig tot geen behoefte aan de buitenwereld. Ging niet meer naar school vanwege enorme overvraging en erge angsten.  We hadden inmiddels alles al geprobeerd om hem weer op de rit te krijgen (medicatie, behandeling e.d.), zonder het gewenste resultaat. Een jaar geleden kregen we onze pup en sindsdien ook begeleiding van Cecile. Langzaamaan zagen we onze zoon weer opkrabbelen en is hij weer vrolijk, maakt grapjes, angsten zijn afgenomen en hij komt weer toe aan ontwikkelen. Ook kan hij inmiddels al op groep 3 niveau lezen, dit terwijl dat voorheen echt onmogelijk leek. Een hulphond en begeleiding van Cecile is de beste keus die we hebben kunnen maken! Bedankt!”