Wie zijn wij

Ik, Cecile Goedée, heb jaren gewerkt als leerkracht op een reguliere basisschool. Na een aantal jaren les te hebben gegeven in groep 3, 7 en 8 heb ik de master Special Educational Needs – gedragsspecialist afgerond. Daarna ben ik de master gaan aanvullen met opleidingen en cursussen gericht op het inzetten van de hond op school en bij therapiesessies. Sindsdien gaat Jade één dag per week als schoolhond mee naar school. Kinderen genieten van de aanwezigheid van een hond in de klas en bij gesprekken. Vanuit die ervaring is Tails&Tools ontstaan. Ik wil kinderen helpen om op zoek te gaan naar hun kernkwaliteiten  en ze in hun kracht zetten, met behulp van Jade. Dit kan middels individuele coachingsgesprekken waarbij alle vraagstukken van kinderen en jongeren een uitgangspunt kunnen zijn voor begeleiding. Maar soms is werken aan je eigen weerbaarheid in een groepje met leeftijdsgenoten meer passend. In dat geval kan een weerbaarheidstraining gevolgd worden.

Jade is een Australian Labradoodle van 4 jaar. Het voordeel van dit ras is onder andere dat de vacht niet verhaart en hypoallergeen is, zodat iedereen met haar kan werken. Daarnaast is het specifieke sensitieve karakter van de Australian Labradoodle zeer geschikt om de hond in te zetten als therapiehond. Jade is opgeleid door Stichting SAAC (Service Animals for Austistic Children) en is een officiële hulphond. Jade is ook therapiehond, opgeleid door Pets4Care. Die “functie” vervult ze met veel plezier op scholen en in de praktijk. Haar sensitieve karakter maakt dat ze spanning bij kinderen snel aanvoelt en daar naar handelt, door bijvoorbeeld haar kop op de schoot van het kind te leggen. Hierdoor neemt spanning bij het kind af en komt er ruimte om open te staan voor oefeningen en gesprekken.  Jade beleeft het helpen bij de oefeningen als spel en dat spelplezier brengt ze over op de kinderen. 

Sinds maart 2019 is pup Rousse (Roes) het team komen versterken. Hoewel… Rousse is nog een kleine pup en mag nog lang genieten van het puppy-zijn. Maar even knuffelen met Rousse kan natuurlijk wel! Daar geniet hij net zo van als jij!
Rousse is een Franse Waterhond, een Barbet. Hij wordt waarschijnlijk ietsje groter dan Jade. Hij heeft een ondernemend karakter en een hele lieve, open blik. Hij maakt graag contact, komt lekker tegen je aan liggen en vraagt zo om knuffels. Het is een heel ondeugend hondje, waar het plezier vanaf straalt.
Af en toe kan Rousse ingezet worden bij de sessies, want Rousse is gek op spelletjes! Wat voor hèm een spelletje lijkt, geeft míj veel inzicht en jou veel plezier! En zo worden we allemaal een beetje wijzer!

Denk je dat ik samen met Jade ook iets voor je kind kan betekenen, maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek.